Vedlikehold og service

Vedlikehold og service

Er du usikker på hvilke ting du må huske på med hensyn til service og vedlikehold på varmepumper? Her gir vi deg en kort og enkel gjennomgang.

Varmepumper er blant de minst vedlikeholdskrevende oppvarmingsmetodene som finnes. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe og installere en varmepumpe trenger du ikke være redd for å måtte bruke mye på service. Du kan også spare en god del penger på investeringen. Likevel er det et par ting du skal passe litt på. La oss ta en titt på hva disse er.

Vedlikehold varmepumper

Det første du kan tenke på er at det finnes mange typer varmepumper. Den vanligste i Norge er luft-til-luft-varmepumpen. Allikevel installerer stadig flere også luft-til-væske pumper og væske-til-væske pumper. I og med at disse tre varmepumpene er helt forskjellige kreves det også en litt varierende  tilnærming til vedlikehold og service. En annen faktor er hvilket merke du velger. Dette vil også ha betydning for hvordan du skal ta hånd om varmepumpen. En dyrere pumpe er ikke nødvendigvis bedre, men hvis du kjøper feil varmepumpe for å spare penger kan du gå på en smell. Så la oss derfor se litt på hva du må forvente deg av vedlikehold og service når det gjelder varmepumper.

Snakk med installatør

Første regel er selvsagt å lese bruksanvisningen for varmepumpen du kjøper. Her vil du finne informasjon om vedlikehold og service. Men det aller beste tipset er allikevel å tenke på disse tingene allerede før du kjøper pumpen. Husk alltid på å skaffe deg minst tre anbud. Benytt videre anledningen til å snakke med installatøren som kommer på befaring. Dette er mennesker som har spisskompetanse på alt som har med varmepumper å gjøre, så fritt dem ut når du har dem foran deg. Spør dem om det er noen varmepumpemodeller som skiller seg ut ved å være bedre enn de andre, også med tanke på vedlikehold. Jo lenger du får varmepumpen til å vare, jo mer vil du spare på investeringen. Da er det også greit at vedlikehold og service er en enkel sak.

Finn beste og billigste varmepumpe til ditt bruk

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av Varmepumper.com

    Utenlandsk telefonnummerDitt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling