Tappevannsvarmepumpe

Tappevannsvarmepumpe

Vurderer du en tappevannsvarmepumpe?

Se hva en tappevannsvarmepumpe er, og bruk skjemaet på siden vår for å få flere uforpliktende tilbud fra forskjellige leverandører.

Finn beste og billigste varmepumpe til ditt bruk

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av Varmepumper.com

    Utenlandsk telefonnummerDitt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling

Varmepumper er i vinden som aldri før, men mange er nok ikke klar over hvor mange løsninger som faktisk finnes. Tappevannsvarmepumpe er et eksempel på en energiløsning mange nok ikke er klar over.

Slik er en tappevannsvarmepumpe

Navnet sier deg kanskje alt du trenger å vite om denne typen varmepumpe, men la oss likevel forklare dette hurtig. Den vanligste typen varmepumpe tar luft utenfra, tilsetter strøm, gjør mediumvæsken om til gass som så gir fra seg luftbåren varme som varmepumpen deretter kan sende ut i rommet der den er plassert.

Men med en tappevannsvarmepumpe kan du på en meget energieffektiv måte varme opp vannet som distribueres til varmtvannskranene dine på kjøkkenet, badet, eller hvor det måtte være. Du vil altså kunne varme opp alt det vannet du trenger, på en langt mer effektiv måte enn varmtvannsberederen.

Fordeler

Det er selvsagt mange fordeler med å bruke varmepumper også til å varme opp det vannet du trenger, spesielt dersom du har en stor familie. Tenk på alt det vannet du bruker hver dag både med tanke på dusjing, bad, vasking av klær, oppvask og lignende. Med en familie på fire, fem eller mer, kan varmtvann fort utgjøre en stor del av den månedlige strømregningen.

Her er noen fordeler med tappevannsvarmepumper:

  • Du sparer penger på å unngå tradisjonell varmtvannsbereder
  • Liten investering med tanke på hvor mye du sparer
  • Rask montering
  • Krever ikke mye plass

Eventuelle ulemper:

  • Løsningen varmer bare opp vannet til kraner, så en trenger andre løsninger for å varme opp rommene i huset
  • Har kortere levetid enn en tradisjonell varmtvannsbereder

Luft eller vann?

La oss først se på en av ulempene, nemlig dette med at en tappevannsvarmepumpe kun varmer om vann til kraner, og altså ikke huset. For de fleste nordmenn forbinder selvsagt ordet varmepumpe med den tradisjonelle luft-til-luft varmepumpen som ser litt ut som en luftkjøler, og som varmer opp boligen vede å varme opp luften. Men en tappevannsvarmepumpe er altså et separat system for å varme opp vannet til husets kraner. Og kun dette.

Dersom du vil varme opp huset er du nødt til å supplere med andre systemer. Enten en vanlig luftvarmer, eller et bedre (og dyrere) system som handler om å legge inn rør under husets gulv for deretter å la en dedikert varmepumpe varme opp vann som så kjøres gjennom rørene, som i en gammeldags radiator. Les mer om luft-til-vann varmepumpe.

Denne siste løsningen er helt ypperlig, og besparelsene kan komme opp mot 60, 70%, men en må jo også si at investeringen kan være noe krevende. For regn med å bruke et sted mellom 50.000 og 120.000 kroner.

Toppvalget

Om du har en relativt stor familie, stort energibehov og en stor bolig vil den beste løsningen være å kombinere alle disse tre løsningene. Få inn en varmepumpe som kan varme opp vannet til husets kraner, deretter en varmepumpe som kan varme opp vannet til et rørsystem (som også må installeres), og om ønskelig en og annen enkel luft-til-luft varmepumpe dersom du har enkelte større rom som trenger et lite løft selv om du har gulvvarme.

Det vil naturligvis være en større investering, men med besparelse over tid. På grunn av rørsystem og planlegging, er dette oftest aktuelt på nye boliger eller på boliger som gjennomgår større renovering.