Luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpe

Vurderer du luft-til-luft varmepumpe?

Det finnes flere typer varmepumper, alt etter hva det er du ønsker å varme opp. Luft-til-luft varmepumpe er den vanligste, som fokuserer på å varme opp luften i boligen din.

Finn beste og billigste varmepumpe til ditt bruk

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av Varmepumper.com

    Utenlandsk telefonnummerDitt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling

Den mest populære varmepumpen er likevel den enkleste av de alle, nemlig luft-til-luft varmepumpe. Det er den nordmenn flest har og den vi typisk tenker på når vi hører begrepet varmepumpe.

Andre varmepumper kan, for eksempel i sammenheng med et rørsystem, varme opp vann som så fraktes gjennom gulvene i huset ditt for å skape varme.

Dette er en luft-til-luft varmepumpe

En av de fine egenskapene til en slik varmepumpe er at den er relativt rimelig i innkjøp. Den er lett å installere, ganske stillegående og fungerer veldig godt.

Prinsippet er likt alle andre varmepumper. Det handler om å hente inn energi utenfra og tilsette energi i form av strøm. Måten varmepumpen er bygd opp på gjør det mulig å utnytte temperaturforskjeller, og skape billig varme.

Med en luft-til-luft varmepumpe er det ikke umulig å skape 2 til 4 kW per kW du tilfører. Og du kan si hva du vil om varmeøkonomi, men at dette er revolusjonerende og besparende, det er helt sikkert.

Inne og ute

Om du ikke vet så mye om de ulike pumpene, er det nok luft-til-luft varmepumper du tenker på når du hører ordet. Du har sikkert sett disse pumpene hos venner og familie, og da vet du at de ser ut som en moderne luftkjøler, og at den består av en innedel og en utedel.

Det er viktig å plassere varmepumpen riktig. Innvendig er det viktig at pumpen ikke står for nært sittesoner i stuen. Varmluften kan nemlig være plagsom om den er for tett på. Støy er egentlig ikke et stort problem med dagens modeller, i hvert fall ikke inne.

Det kan imidlertid være en god del støy i forbindelse med utedelen. Og da er det viktig at du plasserer den på et sted som ikke sjenerer naboer eller andre. Tenk også på ikke å plassere varmepumpen for nærme steder man gjerne sitter i sommerhalvåret.

Drenering

Glem heller ikke at utedelen må justeres med tanke på at det vil kjøres ut ganske mye vann når maskinen avrimer. Her vil en god installatør vite nøyaktig hva som skal til. Det er nemlig viktig å få vannet bort fra husets grunnmur. Det er også et poeng at varmepumpen ute står opp minst en halv meter fra bakken.

Men alle disse kravene er rene formaliteter som ikke vil være et praktisk problem. Installatører er selvsagt helt inneforstått med hva som skal til når det gjelder korrekt installasjon. Selv om det likevel er viktig at også du er det, for å sjekke at alt går for seg på rett måte.

En ting som er spesielt viktig å forbygge er at vibrasjonene fra utedelen ikke ødelegger husets bekledning. Du vil ikke se det med øynene, men varmepumpen vibrerer jevnt og trutt. Om den installeres på feil måte vil vibrasjonene kunne ødelegge huset, og vi anbefaler derfor å være litt obs på dette.

Anbud

Det er i det hele tatt viktig å lese seg godt opp slik at de vet hva du skal se etter. Vi anbefaler også at du skaffer deg minst tre anbud. Dette vil være viktig for å sikre en god pris, men også for velge rett person til jobben.

Kanskje til og med for å velge rett varmepumpe, for det kan være forskjeller i kunnskapsnivået mellom de enkelte installatørene, samt hvilke typer modeller de jobber med. Med vår anbudstjeneste får du flere uforpliktende tilbud på luft-til-luft varmepumpe og installasjon.