beste varmepumpe

Få beste pris på Varmepumpe i Bergen

Bor du i Bergen, og vurderer du installasjon av varmepumpe?

Motta tilbud på varmepumpe fra flere leverandører å oppnå den beste prisen

Finn beste og billigste varmepumpe til ditt bruk

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av Varmepumper.com

    Utenlandsk telefonnummerDitt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling

Varmepumper blir bare mer og mer aktuelt, og tusenvis av norske husstander velger nå å installere dem. Men du er kanskje litt usikker på akkurat hva en varmepumpe er? Vi hjelper deg med å få tre, forskjellige, uforpliktende anbud – det er bare å fylle ut skjemaet under.  

 

Dersom du bor i Bergen og tenker på å installere en varmepumpe skal du vite at det finnes en rekke gode installatører i bergensområdet. Disse hjelper vi deg å finne dersom du bare fyller ut skjemaet under. Tjenesten er helt gratis, og uforpliktende, så ikke glem å sette av 20 sekunder til å fylle ut skjemaet under, så ordner vi tre anbud fra varmepumpe-eksperter i Bergen.

Varmepumpe Bergen

Men før vi kommer inn på det praktiske, la oss ta en titt på fenomenet varmepumper. Strengt tatt må en tilføre energi for å «låse opp» den energien som finnes, men det er ikke mye som skal til. For hver kW du tilfører, skaper du et sted mellom 2 til 5 kW med energi. En ganske stor variasjon, med andre ord, og dette har med forholdene på tomten din å gjøre, men uansett kan en se at en varmepumpe alltid vil bidra til å skape en positiv balanse.

Helt enkelt forklart virker en varmepumpe på følgende måte: Varmepumpen flytter varme fra et sted med en viss temperatur, til et sted med en lavere temperatur. Egentlig fungerer varmepumpen akkurat som et kjøleskap, bare omvendt. Ikke glem at varme som fenomen er en type energi som helt naturlig trekkes mot steder som har lavere temperatur enn utgangspunktet. Denne naturlige forflytningen av varme er det varmepumper utnytter seg av.

Fordampning

En varmepumpe består av flere deler. Utenfor huset står den delen av varmepumpen som kalles «fordamperen». I denne delen finner vi det som kalles et «kjølemedium», og dette er simpelthen en væske med et lavere kokepunkt enn omgivelsene. Energien fra utsiden av huset tas opp og lagres i denne væsken. Men når en her snakker om væske bør en føye til at den på grunn av trykk og temperatur finnes i form av en gass.

Inne i huset består varmepumpen av en annen del, nemlig en kondensator. Når gassen fra utsiden går inn i kondensatoren, blir den omgjort til væske. Dette skjer ved hjelp av «kompressoren», som er plassert mellom det ytre og indre kammeret. Denne delen er varmepumpens motor, og tilfører energi til gassen som vil kondenseres. Dampen fra utsiden presses gjennom rør i kompressoren, og trykket økes.

Forskjell i temperatur

Forskjellen i temperatur mellom den delen av varmepumpen som er ute og den som er inne, er helt sentralt for at en varmepumpe skal virke. Dampen fra fordamperen presses gjennom kompressoren og kommer så inn i kondensatoren, der kjølemediet har en høyere temperatur enn det har i fordamperen. Legg altså merke til denne temperaturforskjellen. Kjølemediet i kondensatoren kondenserer, og her frigjøres energi. Og det er denne energien som varmer opp huset.

Varmepumpeinstallasjon

Dersom du har lyst å spare penger på oppvarming bør du vurdere å installere en varmepumpe. I Bergen finnes det en rekke bedrifter som selger og installerer varmepumper. For å få en bedre oversikt over akkurat hvilken type pumpe du trenger til huset ditt er det lurt å gjøre en god del forundersøkelser. Om du eksempelvis søker på «varmepumpe bergen» vil du få en god oversikt over de aktørene som finnes på markedet akkurat nå. Men det enkleste er likevel å fylle inn skjemaet under, så vil tre, uavhengige varmepumpe-eksperter ta kontakt for et uforpliktende anbud.