Avtrekksvarmepumpe

Vurderer du en avtrekksvarmepumpe?

Avtrekksvarmepumper og ventilasjonsvarmepumper kan være glimrende løsninger for ytterligere å spare penger på oppvarming av boligen din. Med vår anbudstjeneste får du flere uforpliktende tilbud og kan vurdere prisene og servicen opp mot hverandre. Tjenesten er naturligvis helt gratis.

Finn beste og billigste varmepumpe til ditt bruk

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av Varmepumper.com

    Utenlandsk telefonnummerDitt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling

Avtrekksvarmepumpe er litt alternativ – den trekker ut «brukt» luft fra rommet. Som du kanskje vet, finnes det mange forskjellige pumpesystemer. Noen varmer opp inneluften, andre varmer opp vannet som skal til kranene i huset. Noen varmer også opp vann som føres i rør under gulvet for å varme dette opp.

I tillegg finnes det en rekke varmepumpevariasjoner med tanke på hvor du henter energien fra: Luft, jord, berg eller vann. Du kan for eksempel lese mer om væske-til-vann varmepumper her. Luft er det vanligste, og la oss her se på hvordan du kan bruke avtrekksvarmepumpe til å resirkulere luften fra boligen.

Slik fungerer en avtrekksvarmepumpe

Dette prinsippet er ganske enkelt, og det er genialt for deg som virkelig vil utnytte kraften i et godt designet varmepumpesystem. Tenk deg at du har det som enhver, sunn bolig bør ha, nemlig en avtrekksvifte som trekker ut den «brukte» luften fra et rom.

Vel, varmen som finnes i denne brukte luften kan utnyttes.

Og det eneste du trenger er en standard varmegjenvinner i selve ventilasjonssystemet. Men du kan også bruke en varmepumpe, nærmere bestemt en ventilasjonsvarmepumpe. Denne vil skape god, frisk varm luft av den brukte luften.

Du trenger ikke overføre den brukte luften tilbake til luften innendørs. Den kan nemlig også sendes inn i vann. Man kan altså overføre varmen til et vannbårent anlegg. Og da begynner man å se fordelene som kommer med varmepumpesystemer.

Ny eller eldre bolig?

Dette er noe som kanskje er mest aktuelt for deg som planlegger ny bolig, for det krever en viss investering. Nedbetalingstiden regnes omtrent til 15 år, og etter dette kommer besparelsen. Energiforbruket kutter selvsagt oppvarmingskostnadene fra første dag anlegget er i gang, men det blir en investering.

Det kan lønne seg stort å investere i et godt varmepumpesystem også om du bor i en eldre bolig. Dette er ting du må undersøke spesifikt, for akkurat hva et slikt system vil koste vil du kun vite med sikkerhet når en installatør gir deg et anbud.

Anbud

Sørg alltid for å hente inn mer enn ett anbud. Det fine med dette er at anbudene selvsagt er gratis, og helt uten forpliktelser. Du får gjerne en installatør hjem til deg for å se hvilke løsninger som er aktuelle. Benytt denne tiden godt og sørg for å ha spørsmålene klare, det vil lønne seg til slutt. Etter hvert som andre installatører kommer hjem til deg vil du få en grei oversikt over hva en slik installasjon er verdt. Og glem heller ikke at når det gjelder dyre produkter som krever kompliserte installasjoner så er det ikke umulig å prute prisen ned noe.

Service og vedlikehold

Service og vedlikehold er et annet moment som det kan lønne seg å bringe inn mot slutten av en forhandling, slik at installatøren kanskje kan gi deg en virkelig god rabatt for at du skal bestemme deg fort. Jo mer forberedt du er desto større sjanse har du på å gjøre gode besparelser. Og om du lurer på det så regner en med at avtrekksvarmepumper og ventilasjonsvarmepumper kan spare omtrent 30 til 40% av ditt nåværende energiforbruk.